Ons was vir ‘n paar dae in die Pilanesbergomgewing gewees. Die een dag sit ons buite ons huisie en hier kom land ‘n geelbekneushoringvoël sommer so op die ruglening van een van die stoele, reg hier by ons. Hy gee genoeg kans sodat ek die kameralens kon inspan om hom van naderby te bekyk. Hy het my hom van alle hoeke laat beskou, selfs later sy rug op my gedraai en ons het mekaar as’t ware aangegaap.

Dis deur die lens wat ek iets opmerk. . .

Daar is iets baie unieks aan die neushoringvoëlfamilie: hulle het wimpers! Sowaar!

Met verdere internetondersoek bly dit dat dit net hulle en volstruise is wat wimpers het.

Dit het my weer eens laat besef hoe wonderbaarlik ons God alles geskape het, verweef het. Ook hierdie neushoringvoël is haarfyn beplan!

Hulle het ook die bynaam as “vlieënde piesangs” verwerf. Dis nie moeilik om te sien waarom nie. Ek weet nie of hy by my kom kos soek het nie, maar hierdie vlieënde piesang het mý beslis gevoed.

Ps 139:14 Ek wil U loof, want U het my op ‘n wonderbaarlike wyse geskep. Wat U gedoen het, vervul my met verwondering.

Here, U het álles op ‘n wonderbaarlike wyse geskep. Dit laat ‘n loflied op ons lippe weerklink!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation