Hoe dieper ek in die natuur indring, hoe aandagtiger ek na die kleinste blommetjie kyk en vlinders en insekte sien ronddans op geurige kruie, hoe meer glo ek in ‘n ongelooflike wonder. Ek kry die een verrassing op die ander en kom onder die diep oortuiging dat ‘n klein stukkie paradys hier vir ons aangebied word. Phil Bosmans

Die afgelope week het ek hierdie ongelooflike wonder beleef deur aandagtig na hierdie jakaranda-blommetjies te kyk. Vir ‘n oomblik het tyd gaan stilstaan. . .

Earth’s crammed with heaven, And every common bush afire with God: But only he who sees takes off his shoes. Elizabeth Barrett Browning

To see a world in a grain of sand and heaven in a wild flower. Hold infinity in the palm of your hand and eternity in an hour. William Blake

The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes, but in having new eyes. Marcel Proust

God comes to you disguised as your life. Paula D’Arcy

Dan moet ek juig, my Redder en my God! Hoe groot is U, hoe groot is U! Want deur die hele skepping klink dit saam Hoe heerlik Heer U grote Naam!

Ps 139:14b Wat U gedoen het, vul my met verwondering.

Here, het U blomme op aarde gemaak om diep herinneringe binne ons op te roep, om ons te laat onthou dat ons oorsprong ‘n Tuinparadys is? Plaas U egter ook daarmee saam ‘n verlange na ‘n terugkeer daarna, op ‘n dag? Is hierdie verlange dalk ‘n eggo van U verlange na ons?

Alhoewel dit ‘n tydelike ervaring was, weet ek dat dit ‘n heimweewekkende, heimnisvolle ervaring was, in ‘n ruimte anderkant tyd. . .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation