‘n Paar dae gelede toe ek wegry van die huis af en opkyk, sien ek die bloue hemel en die pragtigste wolke. Ek moes net stop om ‘n paar foto’s te neem en net daar, so totaal onverwags, verskyn ‘n ongelooflike geskenk:

Wat ‘n seën was daar nie in hierdie oomblik nie. . .

Jesus se doop kom by my op:

Lukas 3:21-22  Toe al die mense hulle laat doop het, is Jesus ook gedoop, en terwyl Hy staan en bid, het die hemel oopgegaan en het die Heilige Gees in sigbare gestalte soos ‘n duif op Hom neergedaal. Daar was ook ‘n stem uit die hemel: “Jy is my geliefde Seun. Oor Jou verheug Ek My.”

Net soos die Geesduif destyds op Jesus neergedaal het, daal die Geesduif vandag nog op ons neer om ons diepste identiteit in hierdie wêreld aan ons te bevestig: ons is Sy geliefde seuns en dogters. Hierdie band is onaantasbaar, onverganklik en ons diepste werklikheid.

Here, help ons om biddend elke dag die hemel geopen te sien en toe te laat dat u Gees ons al meer en meer vul om as U geliefde kinders in hierdie wêreld te leef.

Die duif se vlerke is oopgesprei, asof in ‘n seënwens. Wat ‘n voorreg om bewus te wees dat ons in elke oomblik onder U seën leef. Daarna kom die ongelooflike bewuswording dat U ons seën om te kan seën, om ‘n seën te wees vir ‘n wêreld wat elke dag daarna smag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation