Die storie van die geelvink en diederik duur voort. . .

Iemand wat ‘n voëlkenner is en ook my blog lees, stuur vir my die volgende inligting wat lig op die inskrywing van 4 Januarie 2019 werp.

Het ek die storie aan die stert(veer) beetgehad?

Hoe dikwels sien ons nie net die stert van die storie en weet nie wat die lyfgedeelte daarvan is nie? Of anders gestel: hoe is ons nie geneig om net ‘n gedeelte van ‘n gebeurtenis te sien en ons eie gevolgtrekkings daaroor te maak nie?

Dit lyk asof die diederik dalk die vink se nes ondersoek het om te kyk of sy vroutjie se eiers daarin gelê kan word. Meneer diederik is toe eintlik ‘n “vyand” van meneer vink! Meneer geelvink was toe nie groen van jaloesie nie, maar eerder rooi van woede!

Ons weet van beter om nie mekaar se huise/neste oor te neem nie, maar meneer diederik kan nie anders nie, hy is so geskape, dis sy aard. Miskien is hy geskep sonder enige nesbouvaardighede en meneer vink is juis so ‘n kundige op dié terrein (hy moet mos juis oor en oor ‘n nes bou totdat sy vroutjie tevrede daarmee is).

Here, daar is soveel wat ons nie weet nie en ons kan maar net in verwondering staan voor U wat alles so haarfyn, selfs veerfyn, beplan het!

Ps 104:24 Here, U het baie dinge gemaak, ons sien u wysheid in alles wat U gemaak het. Die aarde is vol van alles wat U gemaak het.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation