Gen 1:31a Toe het God gekyk na alles wat Hy gemaak het, en dit was baie goed.

Iemand het ‘n rukkie gelede vir my ‘n papier gegee met ‘n paar wyse woorde van Ram Dass daarop. Die boodskap daarin was hoe verskillend ons na bome en na mense kyk.

Dit het ‘n saadjie in my gesaai . . . Ek het ‘n paar bome van naderby gaan bekyk:

IMG_3103

IMG_3129

IMG_3287

Sou ek die volgende kommentare oor die bome hierbo lewer?

“Sjoe, jy is darem so bleek, vol vlekke, boonop ‘n hemelbesem…”

“Jy groei darem vreeslik skeef.”

“Jy is darem so oordadig bont aangetrek vandag!”

Sou ek so gedink het? Ek glo nie, dis eintlik bietjie absurd om so te reageer. . .

Toe ek na die bome gekyk het, by hulle stilgestaan het, het ek elkeen se eiesoortige skoonheid, uniekheid waardeer. Elke boom het ek geniet net soos dit is. Ek het dadelik besef dat wanneer ek na mense kyk, ek heeltemal anders kyk, dikwels krities en veroordelend.

Tog lees ons dat God bome, mense, álles goed gemaak het.

Toe oefen ek die afgelope week die boom-mens-kyk in. Dit was ‘n ongelooflike ervaring! Weet jy hoe interessant dit is om op hierdie manier na mense te kyk?! Om bloot mense te aanvaar net soos wat hulle is en hulle uniekheid, eiesoortige skoonheid raak te sien en te waardeer.

Gebed: Here, ek bely dat ek baie keer na die kroon van U skepping kyk met ‘n kritiese oog, terwyl U woord sê dat U alles baie goed gemaak het. Laat my in liefde gewortel en gegrondves leef, dat ek met U liefdesoë kyk na al die wonderlike verskeidenheid mense in die lewenswoud. Herinner my aan U woord wat sê dat ons almal van U afstam. Ek glo ek sal dan iets begin ervaar van Paulus se woorde in Romeine 15:7 – Aanvaar mekaar dan, soos Christus julle ook aanvaar het, tot eer van God.

One Thought on “Van boomliewend na mensliewend

  1. Clara on May 20, 2016 at 6:59 am said:

    So kosbare boodskap! En pragtige foto’s!! x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation